Poradňa Proteíny


Autor: | Vložené: 30.01.2016 000 21:35 | Témy: Poradňa Proteíny

Ako vybrať dobré proteiny pre vegezariána?

  • 1. februára 2016 - Oficiálny zástupca obchodu FIT PLUS

    Ahoj Mária, proteíny pre vegetariána by nemali obsahovať živočíšnu bielkovinu, teda srvátku, kazeín, vajce, želatínu.
    Ideálne proteíny pre toto použitie sú sójový, konopný, ryžový, hrachový.
    Odporúčame vám tento: https://www.fitplus.sk...
    ------------------------------------------
    FIT PLUS - VŠETKO PRE FITNESS, Od r. ´93
    8 predajní / e-shop / 10 odberných miest
    Veľkoobchod / Maloobchod
    02/43 29 26 87
    www.fitplus.sk , [email protected]
    https://www.facebook.com...

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie
  • Fitpoint

    Fitpoint

    1. februára 2016

    Dobrý deň Mária,

    proteíny pre vegetariánov máme v sekcii "vegetariánske proteíny", ktoré sú výhradne tvorené rastlinnou bielkovinou. Napr. ryžové, hrachové a konopné proteíny.

    Ich zloženie je vhodné aj pre alergikov na laktózu. Viac tu: http://www.fitpoint.sk...

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie
  • 27. februára 2016 - Oficiálny zástupca obchodu GymBeam

    chceli by sme poopraviť naších kolegov, keďže je výrazný rozdiel medzi vegetariánmi a veganmi.

    Ak ste vegetarianka tak by sme vám odporúčili viaczložkový proteín z zložiek ako srvátka, vaječné bielka, kazeín.

    Na trhu sú najpopulárnejšie srvátkové proteíny vďaka vysokej využitelnosti bielkovín z nich, výrazne vyssej ako z bielkovin z rastlinného povodu.

    Kazeín, mliečny a vaječný proteín sú taktiež vhodné pre vegetariánov prípadne omniteriánov nie však pre veganov. Väčšina proteínov na trhu je vhodná pre vegetariánov keďže sa nerobia z mäsa, ale sú buď rastlinného pôvodu alebo pochádzajú z živočíšnych produktov. Pozor by ste si mala dať len na proteíny z hovadzieho masa, ktoré su taktiež relatívne populárne.

    Za predpokladu, že ste veganka, tak ako spomínali kolegovia sú vhodné hrachové, konopné, sójové, ryžové a pod proteíny.






    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie

Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.